



Sports Car Club of British Columbia

"Summer's End" September 14-15, 2013

This event is sanctioned by CACC and affiliated with ASN Canada FIA INC.

It is a championship points race conducted under the 2013 CACC regulations and is organized by the Sports Car Club of British Columbia at the Mission Raceway Park Road Course in Mission, BC. Each regional group will have a points race on each of Saturday and Sunday.

All Race Entries MUST be completed in MotorSportReg.com. NO manual or paper entries will be accepted, and will be considered late entries.

Entries Close: September 8th, 2013

Entry Fees 2013					
CACC	\$265.00	CDN/USD			
Additional Entry	\$125.00	CDN/USD			
CACC - One Day Entry	\$175.00	CDN/USD			
CACC - One Day Add'l Entry	\$85.00	CDN/USD			
CACC Lapping - CANCELLED					
CACC Vintage (Sunday Only)	\$185.00	CDN/USD			
CACC Time Attack (Sunday Only)	\$175.00	CDN/USD			
CACC Novice (Saturday Only)	\$165.00	CDN/USD			
Dash for Cash – CW (Additional Entry Only)	\$75.00	CDN/USD			
Pit Crew (5 free with entry)	\$5.00	CDN/USD			
Late Entry	\$60.00	CDN/USD			

ALL PRICES INCLUDE 5% GST

A credit card is required to register on MotorSportReg.com, however your credit card will not be charged until the race weekend.

Transponders: Weekend rental at track \$60.00 CDN/US for 2 days or \$35.00 CDN/US for 1 day

Notes:

- -Vehicles in timed sessions must have an operational AMB TranX260 or MYLAPS Car Classic, Flex or Direct Power transponder.
- -Open to vehicles eligible under current ASN Canada FIA, CACC, SCCA, or ICSCC regulations.
- -Insurance shall be as per ASN Canada FIA and CACC regulations.
- -Vintage, Time Attack, and Lapping entrants must comply with the current CACC Discipline Regulations.

Paved Paddock Spaces: Paddock reservations are made with your registration on MotorsportReg.com. Please indicate your 1st, 2nd and 3rd choices. They will be assigned in the order the entries are received. If your entry is late or you do not indicate your choices, your pit assignment will be determined at registration from any remaining. The back row will be allocated to pre-approved trailers first.

Registration Enquiries: SCCBC Registrar, Marc Ramsay, Phone: (604) 816-6272 (No calls after 8pm), Email: registrar@sccbc.net

Registration Hours: Friday 5:30pm - 7:30pm (Tech to 7:30pm)

> 7:00am - 11:00am Saturday 7:30am - 10:00am Sunday

Notes: 1) There are recycling containers for waste fluids in the tech area and garbage bin along the back road of the

paddock. Please do your part to clean up.

2) Consumption of Alcoholic Beverages is **NOT PERMITTED** during an event.

3) Weekend schedule will be available at Registration.

This Event will have the 7 groups as follows				
Closed wheel 1: IP1, IP2, IPE, GT1, GT2, GT3, GTU, B-Spec	Novice Closed Wheel (Saturday Only)			
Closed wheel 2: GTL, GTM, GTO, IP3, SM, PRO3	Vintage (Sunday Only)			
Open Wheel: FF, FV, FL, S2000, ASR, BSR, NOW (NOW – Sat only)	Time Attack (Saturday Only)			
Dash For Cash: DFC-CW (Sunday only)				

SCCBC Race Chair: Steve Hocaluk

This announcement forms part of the Supplementary Regulations



Sports Car Club of British Columbia

Presents "Summer's End " September 14-15, 2013

FRIDAY: Registration & Tech from 5:30PM to 7:30PM. Main Gate Closed at 10:30PM SATURDAY: !PLEASE DO NOT BLOCK PAVED LANES WHILE LOADING TRAILERS!

<u> </u>					LOCK I AVED LANES WITHEL E	CADINO INAILLIN	<u> </u>
	7:00	Main Gate Opens – Registration & Tech Opens					
	8:00	-	8:30		Mandatory Novice Track Walk	Meet @ PreGrid	
	8:30	-	8:45		Novice Drivers Meeting	Meet @ Pit 1	
	8:30	Mandatory Drivers Meeting at Pre-Grid					
	9:00	-	9:15		Closed Wheel 1	Practice	15 min
	9:20	Mandatory Time Attack Drivers Meeting at Pit 45					
	9:20	-	9:35		Open Wheel & N O/W	Practice	15 min
	9:40	-	9:55		Closed Wheel 2	Practice	15 min
	10:05	-	10:25		Novice Closed Wheel	Practice	20 min
	10:30	-	10:45		Time Attack	Practice	15 min
	10:50	-	11:05		Closed Wheel 1 Race 1	Qualifying	15 min
	11:00	Registration Closed					
	11:15	-	11:30		Open Wheel & N O/W Race 1	Qualifying	15 min
	11:35	-	11:55		Novice Closed Wheel	Practice	20 min
	11:55	-	1:00		Lunch		
	1:00	-	1:15		Closed Wheel 2 Race 1	Qualifying	15 min
	1:20	-	1:35		Time Attack	Practice	15 min
	1:40	-	2:00		Novice Closed Wheel	Race	20 min
	2:10	-	2:30		Closed Wheel 1 Race 1	Race	20 min
	2:35	-	2:55		Open Wheel & N O/W Race 1	Race	20 min
	3:00	-	3:20		Closed Wheel 2 Race 1	Race	20 min
	3:30	-	3:50		Time Attack	Time Attack	20 min
10	0:30PM	OPM MAIN GATE CLOSED - OPENS AT 7:00AM					

SUNDAY:

<u> </u>						
7:30	Main Gate Opens – Registration and Tech Opens					
9:00	Mandatory Drivers Meeting at Pre-Grid					
9:30	-	9:45		Closed Wheel 1	Practice	15 min
9:50	-	10:05		Open Wheel	Practice	15 min
10:00	Registration Closed					
10:10	-	10:25		Closed Wheel 2	Practice	15 min
10:35	-	10:50		Vintage	Practice	15 min
10:55	-	11:10		Closed Wheel 1 Race 2	Qualifying	15 min
11:15	-	11:30		Open Wheel Race 2	Qualifying	15 min
11:40	-	11:55		Vintage	Qualifying	15 min
12:00	-	12:15		Closed Wheel 2 Race 2	Qualifying	15 min
12:15	-	1:15		Lunch		
1:15	-	1:30		Vintage Race 1	Race	15 min
1:35	-	1:55		Closed Wheel 1 Race 2	Race	20 min
2:00	-	2:20		Open Wheel Race 2	Race	20 min
2:30	-	2:50		Closed Wheel 2 Race 2	Race	20 min
2:55	-	3:10		Vintage Race 2	Race	15 min
3:20	-	3:40	•	Dash For Cash - CW	Race	10 laps
3:40	:40 End Of The Day – Thank You for Racing at Mission Raceway Park Road Course					

ALL TIMES SUBJECT TO CHANGE AT ORGANIZER'S DISCRETION

This Event will have the 7 groups as follows				
Closed wheel 1: IP1, IP2, IPE, GT1, GT2, GT3, GTU, B-Spec	Novice Closed Wheel (Saturday Only)			
Closed wheel 2: GTL, GTM, GTO, IP3, SM, PRO3	Vintage (Sunday Only)			
Open Wheel: FF, FV, FL, S2000, ASR, BSR, NOW (NOW – Sat only)	Time Attack (Saturday Only)			
DFC: Dash for Cash – Closed Wheel (Sunday only)				

SCCBC 2013 Race Supplementary Regulations for CACC

Your application/entry to the event constitutes acceptance of these Supplementary Regulations. The SCCBC Race Announcement and Schedule form part of these Supplementary Regulations. Infractions may result in penalty or exclusion at the discretion of the Steward.

- 1. All events are to be held on the 2.1 km Mission Raceway Park Road Course in a counter clockwise direction.
- 2. Race licences accepted: CACC, ASN Canada FIA (All Regions), ICSCC, SCCA, Professional Sports Car Full License (GrandAm). Canadians require licences issued by CACC or ASN Canada FIA or its territories.
- 3. All competitors, entrants, crewmembers and officials without evidence of having signed the Official ASN Annual Waiver, must sign the official ASN waiver on site. All signatories must wear the assigned wristband.
- 4. Minors (under 19) registered as crew, drivers, or volunteers must sign a "minor waiver" at Registration for each event and must have a parent or legal guardian sign an Annual Parental Waiver. **NO ONE UNDER THE AGE OF 16**, with the exception of registered licensed Junior Drivers, is permitted in hot areas and may not be registered as crew.
- 5. Registration, Driver Services and the Official Notice Board are located in the SCCBC Clubhouse near Pregrid.
- 6. NO SMOKING allowed in Hot Pits, Pregrid or any Mission Raceway Park Building.
- 7. No testing on any facility roadway. Racecars are permitted in the east parking area only for the purpose of loading.
- 8. Prior to 10 minutes before the 1st scheduled session each day, race engines may only be idled to warm, or to report to tech and return to their paddock space.
- 9. All cars must report to pre-grid before entering or re-entering the track from the paddock.
- 10. Cars arriving at Pregrid after the 5-minute warning for race sessions may be put at the back of the grid
- 11. Hot Pit speed limit is fifty (50) kilometers per hour (30 mph). Hot Pit Lane ends at the Starters Tower.
- 12. Support vehicles must be parked within the confines of assigned Paddock space areas. NO PARKING ON NORTH SIDE OF READ ACCESS ROAD THIS IS A FIRE LANE.
- 13. No skateboards, scooters, or roller blades in the paddock. NO ONE UNDER 16 IS ALLOWED TO OPERATE A MOTORIZED VEHICLE (exception: drivers holding a CACC Junior Race License)
- 14. Both front paved lanes in the Paddock area run EASTBOUND from 10 minutes before the 1st scheduled session. Rear lane is two ways. Speed Limit: **SLOW**
- 15. **DO NOT USE THE PADDOCK LANES TO LOAD** until cars from the last session of the day have returned to their paddock spaces.
- 16. Fueling is permitted in the paddock only.
- 17. Report all hazardous waste spills to the Paddock Marshall. Anyone dumping oil will be **FINED** and **BANNED**. Drivers will be assessed a cost of \$50 per bag for any grease sweep required for fluid leaks or spills anywhere in the facility.
- 18. Damage to track, grounds, buildings or equipment, regardless of cause, will be charged to the driver responsible. Damage to paved areas may result in fines. Protect the asphalt from damage by jacks, jack stands, poles, etc.
- 19. Do not plug into any facility power outlet without the written permission of the SCCBC President.
- 20. No generators may exceed 80 decibels (db) from 7:00 AM to 11:00 PM. No generators from 11:00 PM to 7:00 AM
- 21. No open fires anywhere.
- 22. Overnight camping at the track Sunday night with permission only, please contact the SCCBC President.
- 23. Racecars may not exceed 95 decibels (db) measured at 50ft. from the racing surface. Cars exceeding the db limit will be meatballed and must affect a repair prior to re-entering the track. Racecars exceeding the db. limit in a qualifying session will have all prior qualifying times in that session deleted.
- 24. All pets must be under control and on a reasonable length leash while on site.
- 25. Upon exiting the Hot Pit, stay in the dedicated pit-out lane to turn 1.
- 26. Tire scrubbing is <u>ONLY</u> permitted behind the Pace Car.
- 27. All race participants and their race/support vehicles must vacate the premises by 7PM on the final day of each event.
- 28. Racecars failing to negotiate Turn 1 that do not pass the Commitment Line may re-enter safely at Turn 1. Racecars past the Commitment Line must re-enter safely at Turn 3. **No positional or lap time advancement is permitted.**
- 29. Racecars using the run-off road in turn 4 must come to a stop prior to Turn Station 6 and wait for direction from a Turn Marshall prior to re-entering the track. **No positional or lap time advancement is permitted.**
- 30. Racecars exiting the racing surface in 7A or 7B must re-enter the track only when safe to do so. No positional or lap time advancement is permitted.
- 31. Racecars intending to exit the track via the pit entrance must enter the pit lane at the beginning of the pit entrance line in Turn 9 and stay four wheels to the right of the line for its entire length. Vehicles not exiting the track must not place four wheels to the right of the pit entrance line in Turn 9.
- 32. There is no access to Race Control without the permission of Race Control. There is no access to the PA stand except for authorized observers and event personnel.
- 33. The SCCBC reserves the right to, at their discretion, refuse entry and/or access and/or remove participants from the Mission Raceway Park.